Az érdi szennylap valamelyik számában még az is olvasható volt, hogy a Nagyvezér azért kénytelen megemelni 10%-kal az építményadót, mert Viktor a helyi gépjárműadó 60%-át elvonja a központi költségvetésbe. A hiányt meg valamiből be kell pótolni.
Logikus. Ha a nemlétező (megyei jogú) városi utakért fizetjük gépjárműadót, de ennek csak 40%-át nyelheti el a városvezetés, akkor a "Nem engedünk az IMF-nek" ingatlanadót srófolják feljebb. A lényeg ugyanaz, mindent a lakosságra kell lőcsölni.
Azt mindegy minek hívjuk, az ingatlan után fizetem.
Átutalással is 4 egyenlő részletben lehet fizetni. Talán nem duplája, de az biztos, hogy 10%.nál nagyobb volt az emelkedés. Vagy értékesebb lett a házam időközben a csatorna miatt, ami már lassan másfél éve ott van az udvaron, csak épp rákötni nem lehet még mindig? De majd a választás előtt...
Csak nekem van olyan érzésem, ebben a nem megszorításos rendszerben, hogy tavaly óta - a kormány szerint nem létező - ingatlanadó nagyjából megduplázódott Érden?
Őszinte leszek, nem emlékszem a konkrét összegre, mert automata átutalást állítottam be egy éve, de mintha 2xxx lett volna negyedévente, most meg 5xxx. Vagy a 2xxx két évvel ezelőtt volt?
Nem csak csatorna miatt lyukacsos itt-ott. A Penny market/MOL kút közelében lévő közlekedési lámpa mindkét oldalán egy egy (gyaníthatóan a lámpához tartozó) akna fedele lyukas és folyamatosan el porlad. A penny felöli oldalon még csak pár ujjnyi a lyuk, a másik oldalon viszont egyfelnőtt lába is belefér, ha óvatlanul jár arra. Mindez a keskeny járdán, a buszmegálló mellett, ahol kikerülni sem egyszerű.
A Murányi utca Tárnoki útnál levő kereszteződésénél is elfogyott a talaj az aszfalt alól. Bizonyára a "szakszerű" kivitelezés okozta ezt is :(
Itt még csak azt sem lehet mondani, hogy ideiglenesen - sovány betonnal vagy murvával - öntötték körbe az aknafedlapot. Itt bozony drága pénzen a véglegesnek tűnő aszfaltburkolat süllyedt meg. A képen nem látszik, de jó 20-25 cm mély a gödör. Nem kicsit balesetveszélyes, és nemcsak autósoknak, hanem arra járó gyalogosnak is!
Láttátok Budapest látképét 300 km magasból? Érd tök sötét a képen. Legalább a sár és a kátyúk nem látszanak.
..
ÖregMackó
Délután hazatérve egy őrült nő egy Dacia Dusterrel azt hitte, hogy mindíg a leállosávon kell érdre behajtani. Nem volt dugó de ő mindenkit megelőzve száguldva érkezett a leállósávon, az előttem haladó autó majdnem beleszállt oldalról, mikor le akart kanyarodni a lassítósávra. Úgylátszik a SUV-val a pofátlanságot is osztogatják. A kútnál elment felfelé...
A sarkitás nem történt meg az ominozus utszakaszon de besütötték azt pont láttam. Azt hogy milyen alapossan csinálták nem láttam csak elhaladtam mellettük.